Svend Åge Madsens Dage med Diam

Gratis
Romanen ’Dage med Diam eller Livet om natten’ er genudgivet som e-bog med illustrationer af Sara Houmann. Se billederne og vær med til at vælge handlingen, når Karsten Pharao læser op af bogen.
Romanen 'Dage med Diam eller Livet om natten' med alternative handlinger, er blevet genudgivet digitalt med illustrationer af grafikeren Sara Houmann. Se billederne og vær med til at vælge handlingen, når Karsten Pharao læser op og fortæller om bogen.

Svend Åge Madsens eksperimenterende og nyskabende roman fra 1972, Dage med Diam eller Livet om natten, med flere alternative handlinger, er for nylig blevet udgivet i en ny digital version (som e-bog) med illustrationer af grafikeren Sara Houmann.

I bogen viser Madsen os helt konkret, hvordan livets utallige valgsituationer fører vidt forskellige konsekvenser med sig: Efter hvert kapitel stilles læseren over for to forskellige valgmuligheder for at læse videre og får dermed selv indflydelse på, hvordan hovedpersonen Alian Sandmes forhold til kvinden Diam udvikler sig.

Både Alian og Diam er gift, og første gang læseren skal træffe et valg er, da Alian enten kan køre ned og møde Diam ved toget eller lade være. De forskellige valgmuligheder har altid enten et positivt og romantisk eller et negativt og tragisk skær, og på den måde påvirkes bogens personer af valgene og ender vidt forskellige steder i deres liv.

Dage med Diam eller Livet om natten var en af de første romaner, der eksperimenterede med det, som vi i dag vil kalde interaktive fortællinger, hvor læseren inddrages som medskaber af handlingen. Den digitale genudgivelse tilføjer fortællingen en visuel dimension med kunstneren Sara Houmanns stemningsmættede illustrationer.

Til arrangementet vil Karsten Pharao (kendt fra P1s litteraturprogram Alfabet) fortælle om Dage med Diam eller Livet om natten og læse op, mens Sara Houmanns illustrationer pryder væggene. Kom og vær med til en anderledes aften, hvor du selv kan være med til at bestemme handlingen i en af dansk litteraturs mere skæve klassikere.

Gratis billetter fra 5.2. på Hovedbiblioteket og fkb.dk. 


Facebook

Tags

Voksne Bøger Svend Åge Madsen Dage med Diam E-Bog

Partnere